Sushi Rei

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「職人の技術に裏打ちされた本物の日本の鮨を提供する店」というコンセプトからスタートした鮨店。席数重視ではなく、個々のお客さんの満足度を上げることを考え、既存の上階フロアを取り払い、高い天井高を持つ平屋にし、母屋はカウンター席8席のみ、別に離れを設けるという構成とした。母屋と離れを池によって隔て、特別な場所としての離れを、見えはするが行くことが出来ない場所として演出した。従業員動線は、池に架かるスロープによってカウンター内と離れとを結んだ。
カウンターの材に日本からヒノキを取り寄せる一方で、この土地で手に入る素材、得意な工法を取り入れ、日本にある鮨店の再現とは異なるアプローチで高いクオリティーの鮨に相応しい空間を目指した。(近森 穣/07BEACH)

 

「Sushi Rei」
所在地:District 1, Ho Chi Minh City, Viet Nam
オープン:2015年10月30日
設計:07BEACH 近森 穣
床面積:79.2㎡
席数:16席(母屋8席、離れ8席)
Photo:大木宏之 /Decon Photo Studio

 

It started from the concept to make a Sushi restaurant that provides truly real Japanese Sushi made by highly skilled Sushi Chef.
Prioritizing guest’s higher satisfaction rather than achieving more seats, removed the existing upstairs to make a high ceiling one-story, composed only 8 counter seats main-building and a new-built annex.
By separating the main-building and the annex by the pond, the annex private-room is emphasized its value as visible but inaccessible.
The sloping over the pond connects the counter to the annex only for service.
While ordering cypress from Japan, aimed the difference from a copying typical Sushi restaurant by using local materials and techniques. (Joe Chikamori / 07BEACH)

 

【Sushi Restaurant】
Location:District 1, Ho Chi Minh City, Viet Nam
Open:Oct. 30th, 2015
Design:07BEACH Joe Chikamori
Floor area:79.2㎡
Capacity:16 seats (Main hall 8 seats + Annex 8 seats)
Photo:Hiroyuki Oki /Decon Photo Studio

 

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