FEATURE

串亭 渋谷ストリーム店

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串揚げ専門店「串亭」のプロジェクト。店舗があるのは、自然の風や空気が共用部へと流れ込む街のような商業施設・渋谷ストリーム。その流れを店内にも引き込み、共用通路を取り込むようなインテリアデザインができないかと考えた。
施主からのお題は「オリエンタルな匂いのする和」。和の構成を現代の素材でつくり、アクセントとしてヨーロッパのタイルを差し込んだ。また、小上がり席の床を縁側まで引き延ばしすことで、共用部に流れる空気をそのまま店内へ引き込み、縁側で呑むお客さんと店内のお客さんが入り混じるような風景をイメージした。実際、オープン後に想定していたシチュエーションが生まれているのを見て、ニヤリとしている。(増田太史/マスタード)

 

串亭 渋谷ストリーム店
所在地:東京都渋谷区渋谷3-21-3 渋谷ストリーム3階
オープン:2018年9月13日
設計:マスタード 増田太史
床面積:80.28㎡
客席数:40席
Photo:ナカサ&パートナーズ

 

This is the kushiage, or deep-fried skewer cuisine, restaurant project. The restaurant, “Kushitei,” is located in Shibuya Stream, a town-like compound facility where natural wind and air flow through the shared spaces. We crafted a design that pulls this flow into the restaurant and designed the interior so that it integrates with the shared hallway.
Our client tasked us with creating a space that was “Japanese with a waft of oriental.” We created a Japanese structure with modern materials and added a bit of European tile as an accent. By extending the floor with the raised tatami-mat seats to the engawa porch and pulling air from the shared spaces into the restaurant, we created an impression that the customers drinking on the porch are mingling with the customers inside the restaurant. Actually, when we saw this situation happening in real life after the opening, we smiled to ourselves. (Futoshi Masuda / MASTERD)

 

Kushitei Shibuya Stream
Address: 3F, Shibuya Stream, 3-21-3, Shibuya, Shibuya-ku, Tokyo
Open: Sep. 13th, 2018
Design: MASTERD Futoshi Masuda
Floor area:80.28㎡
Capacity:40 seats
Photo:Nacasa & Partners

 

这是炸串专门店“串亭”的项目。该店位于大自然的风和空气流入到共同区域宛如市内街头似的大商场“SHIBUYA STREAM(涩谷线流)”内。我们规划把其洪流引进到店内,要打造一个和共同通道打成一片的无缝空间。
业主给予我们的主题是“有着东方味道的日本式”。用现代材料来构成日本式,欧洲瓷砖作为突出点。为了把共同区域的空气引到店内,我们把架高地板延伸到廊子位置,以在廊子喝酒的客人与店内的客人在一起交流的情景为形象。开业后我们实际看到那样的情景,很满意,情不自禁地笑。(增田太史/MUSTARD)

 

串亭 SHIBUYA STREAM店
地址:东京都涩谷区涩谷3-21-3 SHIBUYA STREAM3F
开业:2018年9月13日
室内设计:MUSTARD 增田太史
实用面积:80.28平米
席位数:40席
摄影:Nacasa & Partners

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