JACK DANIEL’S Lynchburg Barrel House

ジャック01_2

ジャック02

ジャック03

ジャック04


ジャックダニエルのオフィシャルバー。テネシー州リンチバーグにある、アメリカ最古の蒸留所。そこでジャックダニエルは1866年の誕生から、変わらぬ独自の製法を守り抜いている。
It’s not scotch. It’s not bourbon. It’s JACK.
このメッセージに込められた、「こだわり」を感じるバーとして期間を限定して計画された。歴史や製造工程がリンチバーグ蒸留所をイメージした店内にディスプレイされ、独自の香りと味にこだわり自社生産された樽(Barrel)、サトウカエデの木炭で原酒を磨きまろやかにする製法(Charcoal Mellowing)、木炭の自社生産のための集積所(Rick yard)の三つを主題とするテーブルが彩りを添える。
こだわり抜いたドリンクとフードのメニューと共に、ジャックの世界観がトータルに表現されたバーというタッチポイントの構築は、日本独自の試みである。
(佐竹永太郎/STAR)

 

「JACK DANIEL’S Lynchburg Barrel House」
設計:STAR 佐竹永太郎
Photo: TANK 高山幸三
〈Tokyo〉
所在地:東京都中央区銀座2-6-3
期間:2014年1月24日〜3月7日
床面積:60㎡
〈Osaka〉
所在地:大阪市北区芝田2-3-7
期間:2014年2月6日〜3月14日
床面積:45㎡

 

 

It’s an official bar of JACK DANIEL’S. Since its birth year 1866, the brand has been keeping its original process of manufacture in own distillery in Lynchburg, Tennessee. “It’s not scotch. It’s not bourbon. It’s JACK.” The bar was planned to provide the place to feel “taste” of this message. The history and manufacture process are displayed in space which resembles the distillery in Lynchburg. 3 tables are placed with the following each theme. Original barrels from in-house production which add special flavors, charcoal mellowing which is a special technique to leach whisky through sugar maple’s charcoal, and Rick yard which is storage for in-house-produced charcoal. It’s Japan’s original challenge to create a touch point with selected foods and drinks where customers can feel JACK’s way of looking at the world. (Eitaro Satake / STAR)

 

【JACK DANIEL’S Lynchburg Barrel House】
Designer:STAR Eitaro Satake
Photo:TANK Kozo Takayama
〈Tokyo〉
Location:2-6-3, Ginza, Chuo-ku, Tokyo
Period:From jan. 24th to Mar. 7th in 2014
Floor area:60㎡
〈Osaka〉
Location:2-3-7, Shibata, Kita-ku, Osaka
Period:From Feb. 6th to Mar. 14th in 2014
Floor area:45㎡

 

 

Jack Daniel’s
http://www.jackdaniels.com

 

STAR
http://www.starchitects.info

 

TANK
http://www.kozotakayama.jp

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
新製品情報などのお問い合わせはこちら!